onsdag 24 april 2013

Gränser......kvintessensen.....sammanfattning

Livet handlar om gränser. Medvetandet är uppbyggt av gränser. Det finns alltid ett innanför och ett utanför när det gäller gränser. Du kan stå på vilken som helst sida av en gräns i medvetandet.

Att medvetet välja att vara innanför en gräns i medvetandet är medkänsla. Och när jag gör det medvetet har jag samtidigt min utsiktspunkt utanför gränsen för det jag upplever. Känner du dig som ett offer, så är du sannolikt omedveten om att du enbart står innanför gränsen för din upplevelse. I stället för medkänsla finns där motkänsla............................o s v. 

Medkänsla/motkänsla, innanför/utanför - dessa uttryck sammanfattar det du behöver ha koll på om du vill leva i harmoni med dig själv och din omgivning. 

Det finns vetenskapliga belägg för att medkänsla frigör mer dopamin än både sex och pengar. Om man samtidigt också tar det dubbla perspektivet att vara utanför samtidigt som att man upplever innanför med medkänsla, är det inte konstigt att man väljer att benämna detta som en upphöjd upplevelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar