torsdag 4 juni 2015

Ställ om!

Måns Zelmerlöw sjöng "Wake up and turn this world around - in appreciation"

Ja det är dags nu. Det är dags att ställa om.

Jag tror det är GMO och industrin och vi själva som tvingar oss att ställa om.

Ett bra ställe att skaffa mer information om vad GMO kan ha för betydelse för nödvändigheten att vi människor behöver sansa oss är på videon här.

En cell har ofta minst två vägar att skapa samma sak på, två olika enzymer, som utför samma sak. Den ena varianten är väldigt snabbt på att utföra en reaktion, men samtidigt väldigt slösaktigt och det andra systemet är långsamt men effektivt.

Det verkar vara så oxå med individer och hela samhällen. Det känns som att det medvetandet som dominerat det kollektiva uttrycket har följt modellan av snabbt men slarvigt. Vi har skapat en fantastisk teknisk utveckling, som går snabbare och snabbare hela tiden, men vi har slarvat med naturresurser och annat, och vi bidrar till att förgifta oss själva och naturen. Det kanske bara är helt naturligt att vi går in i en fas av mänsklig utveckling där vi saktar ner tempot, samtidigt som vi blir mer effektiva på att hushålla med alla typer av resurser.

Den sjuka utveckling som jordbruksnäringen slagit in på leder rimligtvis till att att tillräckligt många människor vaknar upp och sansar sig - det kan bli riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar