fredag 29 juni 2012

Total utrotning av alla människor och allt liv

Total utrotning av allt liv omkring ca 2050. Då har temperaturen stigit drygt 4 grader vilket leder till att alla organismer dör och då har man inte tagit hänsyn till positiva återkopplings-system. Ett positivt återkopplings-system betyder att när det väl börjat bli varmare kommer värmen öka på grund av att det är varmare. Man har inte heller tagit hänsyn till total kollaps av den industriella ekonomin. Total kollaps är något positivt - det är en möjlighet för oss att överleva. Allt detta säger Dr. McPherson på videon Myth of Sustainability. Du hittar videon här. Skall man skratta eller gråta? Gör vi ingenting kan vi hoppas på total ekonomisk kollaps skall rädda oss. En annan möjlighet skulle kunna vara att vi i det kollektiva medvetandet byter medvetandetillstånd.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte sett filmen, men det ser ut som den vanliga skrämselpropagandan. Fyra grader på mindre än 40 år och du framställer det som en potentiell underskattning? Jag är ärligt talat lite häpen. Du kanske skulle fundera över dessa enkla saker:

    Det har varit klart varmare än nu under andra perioder utan att värmen skenade iväg, vilket motsäger starka positiva återkopplingsmekanismer i trakten av de temperaturer vi har nu.

    Koldioxidnivåerna, vilket jag utgår från är vad han dillar om när det gäller temperaturen, har också varit betydligt högre under andra perioder. Inte heller det ledde till skenande temperaturer.

    Om man ska skratta eller gråta åt detta vet jag inte. Skrattet är kanske ett bättre sätt att slå hål på eländet och avtraumatisera de som gått på klimatreligionens domedagsprofetior, men lite kritiskt tänkande skadar inte heller. För övrigt kan jag rekommendera wattsupwiththat.com för vidare befrielse från klimatnojor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Du har säkert helt rätt. Vänlig hälsning Lars

      Radera